5 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Warzywo to jest źródłem aliksyny oraz wanadylu, które według...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/99/fa/62d78cff5ba15_o_large.jpg)
fot. photosimysia/gettyimages
7 naturalnych produktów, które obniżają poziom cukru. Wspomagają leczenie cukrzycy typu 2 i insulinooporności
Czosnek
Warzywo to jest źródłem aliksyny oraz wanadylu, które według Japońskich badaczy znacząco wpływają na przemiany glukozy i mogą regulować jej stężenie we krwi. Czosnek obniża zbyt wysoki poziom cholesterolu we krwi, reguluje ciśnienie tętnicze krwi oraz działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo, a także antyseptycznie. Dodatkowo spożywanie 1 ząbka czosnku dziennie może poprawiać wrażliwość komórek na działanie insuliny.