MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach...
fot. pl.123rf.com/topntp

Niepowtarzalny smak tradycji. Oto przepis z 1910 roku na babkę wielkanocną. Receptura Ochorowicz-Monatowej inspirowała nasze babcie

Dodatki do baby drożdżowej

Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach Marii Ochorowicz-Monatowej są rodzynki, rum, szafran, gorzkie utarte migdały, laska wanilii i enigmatycznie brzmiący kremor tartari, czyli kwaśny winian potasu.

Zobacz również

Sobota z piosenkami Kobranocki i Róż Europy. Dni Jasła znów na rynku [ZDJĘCIA]

Sobota z piosenkami Kobranocki i Róż Europy. Dni Jasła znów na rynku [ZDJĘCIA]

Dni Wronek. Koncert zespołu Blue Cafe w Olszynkach [ZDJĘCIA]

Dni Wronek. Koncert zespołu Blue Cafe w Olszynkach [ZDJĘCIA]

Polecamy

Polacy chętnie udostępniają swoje dane osobowe. Czym to może grozić?

Polacy chętnie udostępniają swoje dane osobowe.Czym to może grozić?

Ich filmy promują turystykę – poznaj najlepszych vlogerów turystycznych z Polski

Ich filmy promują turystykę – poznaj najlepszych vlogerów turystycznych z Polski

Zespół ds. pragmatyki zawodowej nauczycieli bez... nauczycieli? ZNP uspokaja

Zespół ds. pragmatyki zawodowej nauczycieli bez... nauczycieli? ZNP uspokaja