Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej...
fot. GIS

W tych wycofanych przez GIS produktach znajdziecie bakterie, szkło i... martwe szkodniki! [15.10.2020]

Wykrycie Salmonella z gr. O7 w mięsie z indyka na kotlety

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto Salmonella z gr. O7 w 4 z 5 badanych próbek mięsa z indyka na kotlety. Produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy. Szczegóły dotyczące produktów: Nazwa produktu: Mięso z indyka na kotlety. „Morliny” Surowy wyrób mięsny świeży, 500 g Numer partii: 2261003002 Termin przydatności do spożycia: 29.09.2020 Producent: Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 2 w Kutnie, ul. Południowa 4, 99-300 Kutno

Zobacz również

Wiemy, co będzie się działo w zerowym odcinku "Rolnik szuka żony"

Wiemy, co będzie się działo w zerowym odcinku "Rolnik szuka żony"

Ten seromakowiec rozpływa się w ustach! Wyjątkowy przepis na ciasto z makiem i serem

Ten seromakowiec rozpływa się w ustach! Wyjątkowy przepis na ciasto z makiem i serem

Polecamy

Przejazd na żółtym świetle. Czy kierowca dostanie mandat za przejazd na żółtym?

Przejazd na żółtym świetle. Czy kierowca dostanie mandat za przejazd na żółtym?

Moc silnika. Czy duża moc silnika zwiększa ryzyko wypadków?

Moc silnika. Czy duża moc silnika zwiększa ryzyko wypadków?

Unikaj jak ognia! Zobacz rzeczy zakazane w koszyczku wielkanocnym

Unikaj jak ognia! Zobacz rzeczy zakazane w koszyczku wielkanocnym