Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pierogi domowej roboty na 37 sposobów. Przepisy w sobotę w papierowej Gazecie Wrocławskiej

RED.
Polskapresse
Pierogi, ravioli, pielmieni, kulebiak - wszystkie domowej roboty. W sobotnim dodatku do papierowego wydania Gazety Wrocławskiej znajdziesz 37 przepisów na pyszne pierogi.

Nie tylko Polacy mogą rozkoszować się pierogami. Ta potrawa znana jest na Litwie, w Rosji, Białorusi, Ukrainie, ale także w Chinach i Japonii oraz we Włoszech. W każdym kraju pierogi mają nieco inny wygląd i smak, ale sposób ich przygotowania jest podobny. Ciasto, a w nim pyszne nadzienie na słodko, słono, mięsne, z warzywami. Przygotowanie pierogów jest pracochłonne, ale jakże pyszne są efekty.

W sobotnim wydaniu Gazety Wrocławskiej znajdziesz 37 przepisów na pyszne pierogi. Dodatkowo poznacie kilka rad, jak przygotować ciasto na pierogi.

Wart pamiętać, że przygotowanie pierogów nie jest trudne. Jeśli ktoś nie lubi wykrawać pierogów, może przygotować wałek z ciasta, odcinać małe kawałki jak na kopytka i rozwałkowywać na krążki. Reszta już normalnie: nadziewanie, sklejanie i do garnka z wodą lub piecyka.

Różne sposoby przyrządzania pierogów już w sobotę, w specjalnym dodatku w papierowym wydaniu Gazety Wrocławskiej.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bielawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto